WL-AP-2454

Solutii, echipamente, compatibilitati, etc.

Moderatori: Moisic, kronos

WL-AP-2454

Mesajde zerounu » Joi Iul 06, 2006 12:50 pm

Va salut,

Am un wl-ap-2454 cu chipset atheros pe care il folosesc intr-o locatie pe post de access point cu o omni de 12db . La ap se conecteaza cativa clienti .
- client cu un linksys wet11b care merge impecabil . Pe o distanta de apox 1 km are semnal 80-94% si permite transfer de aprox. 4 mb
- client cu zyxel b420 care merge impecabil .
- 2 clienti cu wl-ap-2454 la dist de 2-3 km care au inceput sa imi scoata peri albi . Se deconecteaza aleator, si se conecteaza destul de greu . Cand sunt conectati am ping de 1-2-3 ms . Am citit ca, clientii wl-ap-2454 se restarteaza in momentul in care detecteaza semnal slab in ap-ul in care sunt conectati. M-am gandit sa schimb ap-ul dar cum ramane cu ceilalti 2 clienti (wet11b si zyxel) care functioneaza ok .
Aveti idee ce as putea face ?
Sa trec la alte echipamente in mod client ? Deja vad ca o problema sa dezvolt o infrastructura si sa vad apoi ca am probleme cu clientii .

Ce echipamente in mod client imi recomandati si accesibile la bani pe baza experientei voastre?

Va multumesc frumos si astept cu interes raspusurile voastre .
Cristi
zerounu
Initiat
Initiat

Mesajde FlorinHiT » Joi Iul 06, 2006 5:28 pm

Odata aveam si eu linkuri din omni de 12dbi chiar si la 4km fara nici cea mai mica vizibilitate ,cu trasnfer de 350-400K si pinguri exceptionale...cu timpul au inceput sa-mi scoata peri albi si mie ,odata din cauza ca pe omni aia am schimbat vreo 5-6Ap in decursul a 9-10 luni si a2-a oara din cauza ca nici macar clientul de la 1,4Km nu prea mai facea fata ,una-doua cate 1 time out la 4-5 reply...asa ca am dat omni jos acum 3 luni si am pus panel-uri si directive catre clienti si de atunci am liniste ,nu s-a mai pierdut legatura ,nu am mai vazut deconectari etc etc si nici ap-uri stricate!Si asta doar ca locuiesc undeva in bucuresti...

Deci ideea mea ar fi ca s-a aglomerat foarte mult banda de 2,4MHz ,chiar alalteri am fost pe un bloc mai inalt unde vedeam aproape jumate din bucuresti ,si la un scan cu placa laptop fara antena exterioara ,se umple lista de 30-35retele wireless ,deci 4-5 pe 1 canal :)
Ideea mea,daca poti ,e sa iei linksysul wet11b si sa-l duci la clientul cel mai indepartat sa vezi daca se comporta la fel si sa-ti faci o idee...parerea mea este ca linksysul nu se compara cu wl-ap 2454 ala ,din cate am citit eu se comporta foarte urat in Ap client ,merge ok in bridgeuri!

De ap client nush ce sa-ti spun ,in cazul in care esti singurul prin zona cu wireless ,foloseste cu incredere Senao 2611CB3 Deluxe parca ,e super stabila scula dar foarte sensibila ,mai sensibila chiar si decat zyxel-urile pe care le stiam cele mai sensibile...eu unu mi-am pus Planet 1963 la toti clienti :D si stau si eu mai linistit de la 1 timp!
Yo...
FlorinHiT
Expert
Expert

surse cu probleme

Mesajde mesteru_dan26 » Joi Noi 23, 2006 11:57 pm

Ap wl 2454 merge belea,cu ap-urile inca n-am avut probleme.
Numai sursa lasa de dorit din vro 10 ap 3 surse au crapat in decurs de un an de zile.
mesteru_dan26
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde FlorinHiT » Vin Noi 24, 2006 6:51 am

Ap-urile alea sunt copiex excelenta cu trendnet TEW 450APB ....chiar daca e copie nu merge asa de bine ca si trendnetu' drept urmare sursa si faptul ca se deconecteaza la semnal mic ,cea ce iti da bataie de cap...asa ca dai cateva sute de mii in plus si eu 450 cu garantie 3 ani nu 1 an

Apropo ,puneti firmware de la Planet WAP 4000 si sunt performante mai bune!
Yo...
FlorinHiT
Expert
Expert

Re: surse cu probleme

Mesajde zerounu » Vin Noi 24, 2006 1:22 pm

mesteru_dan26 scrie:Ap wl 2454 merge belea,cu ap-urile inca n-am avut probleme.
Numai sursa lasa de dorit din vro 10 ap 3 surse au crapat in decurs de un an de zile.

Au inceput sa imi crape si mie . Pa puiu 2 surse . La una folosesc acum o sursa de calculator si duc 5v la vreo 15 m . Si una am luat de la un planet .
zerounu
Initiat
Initiat

Gata imi retrag cuvintele

Mesajde mesteru_dan26 » Joi Mai 17, 2007 6:25 am

Terminati cu gluma asta de apWL 2454 e catastrofa,mia mincat sufletul,pinguri de 400 pina la 2000 de ms in conditii de 1 mega trafic,schimbat antene,cabluri sursa-solutie schimbat ap cu alta marca si dinamitat WL 2454.
mesteru_dan26
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde betuel » Mie Iun 20, 2007 6:36 pm

nu stiu de ce va complicati, cand un edimax costa 125 ron si merge exagerat de bine pt banii astia... :lol:
...si totusi se invarte!:)
betuel
Cunoscator
Cunoscator

wl2454

Mesajde mesteru_dan26 » Mie Iun 20, 2007 11:45 pm

Ap de rahat,miau cazut 3 bucati pe bubuielile astea din cauza socurilor de tensiune pe alimentare se dusera dracului,merg ce merg si se blokeaza.Spun asta ca sa nu mai se tepuiasca si altii cu jegurile astea.Acum am luat niste apuri albastre de la worldnet si merg mai bine ca astea si mai eftine.Sursa este cu transformator deci nu se strica asa repede ca la wl2454 dar alt dezavantaj puterea de emisie este mai mica ca la wl2454 dar merg beton pina acuma pina cand o da strechea sin astea.
mesteru_dan26
Nou Venit
Nou Venit

Înapoi la Retele Wireless