WDM

Solutii LAN, echipamente, etc.

Moderator: kronos

WDM

Mesajde ccwork » Mie Apr 18, 2007 9:25 am

Salut! Vreau sa fac o retea pe fibra optica si structura mea ar cam asa :
- de la server plec de exemplu cu 8 media convertoare ptr un cablu cu fibra de 8 si ajung in diferite destinatii in switch-uri cu suport intrare fibra, dupa care folosesc cablu ftp. Am discutat cu cineva si mi-a spus ca trebuie sa folosesc atat media convertoare cat si switch-uri cu suport WDM, si mi-a dat un exemplu de genu: daca media convertorul este de tip a atunci switch-ul trebuie sa fie de tip b. Nu am mai lucrat cu fibra pana acum si asta ar fi nelamurirea mea. Daca este adevarat va rog sa imi recomandati de pe site ce media convertoare si switch-uri as putea sa achizitionez! Imi trebuiesc media convertoare pana in 10 Km maxim 20 Km daca nu aveti ptr 10 Km si switch-uri cu 8 porturi maxim 16.
Va multumesc!
ccwork
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde Moisic » Mie Apr 18, 2007 3:58 pm

Buna ziua. Spre deosebire de mediaconvertoarele clasice, care lucreaza pe 2 fibre, pe o fibra facandu-se transmisia datelor iar pe cealalta receptia lor, la mediaconvertoarele WDM transmisia si receptia pachetelor de date se face pe o aceiasi fibra, dar pe lungimi de unda diferite, de aceea trebuie folosite in pereche. Astfel un VDM "de tip A" emite pe 1310 nm si receptioneaza pe 1550 nm iar perechea lui receptioneaza pe 1310 si emite pe 1550. Toate WDM-urile lucreaza pe aceste lungimi de unda standardizate si de aceea sunt compatibile intre ele, chiar daca sunt de la diferiti producatori, doar sa le "imperecheati" corect, deci se pot lega inclusiv la un port de fibra de tip WDM al unui switch. Noi nu avem astfel de switch-uri si oricum nu e o solutie recomandata. Cel mai simplu este sa puneti la capetele fibrei cate o pereche de WDM-uri normale, din care iesiti cu cablu UTP sau FTP si mai departe configurati reteaua cum doriti, puneti switch-uri, routere sau intrati direct in placa de retea a PC-ului, dupa necesitati. Nu merita sa va complicati cu un switch care sa aiba si porturi optice.

Pentru cazul de fata, la lungimi ale fibrei de 10-20 Km va recomand 8 buc TR-965DA (http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=2264) + 8 buc TR-965DB (http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=2265)
+ switch-urile necesare ( de 5, 8, 16, 24 porturi).

Pentru o comanda sau detalii privind preturile si stocurile la switch-uri, mediaconvertoare etc trimiteti un mail la sales@mondoplast.ro sau sunati la telefon 0256 278 025.
Moisic
Moderator
Moderator

Înapoi la LAN