Switchuri

Solutii LAN, echipamente, etc.

Moderator: kronos

Switchuri

Mesajde big_yo » Sâm Mai 06, 2006 5:11 pm

Salutare ! Vreau sa incep sa imi fac sh eu o retzea si nu stiu ce fel de switchuri sa folosesc . Vreau sa stiu si eu la ce folosesc switchurile cu management si cat costa? As vrea sa folosesc nishte switchuri obisnuite dar va intreb daca le pot proteja de variatiile de curent sh de trasnete ,sh cum le pot proteja .Va rog datimi sh mie mai multe detalii daca aveti despre switchurile obishnuite sh cele cu management !!! Va rog ....
big_yo
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde BlueLightning » Joi Aug 03, 2006 7:19 pm

Pai switch-urile cu management te ajuta la segmentarea retelei. Adica o retea o poti imparti in N subretele fizice. La ce ajuta? La detectarea mai usoara a problemelor de retea, avand tronsoane principale care sunt separate cu ajutorul acestor switch-uri detectezi mai usor de unde e problema.

Acum depinde ce vrei tu de la switch-urile cu management. Ca-s cele doar care stiu de VLAN si iti segmenteaza reteaua, sau cele care sunt de layer 7 (parca) care stiu f.f.f.f. multe chestii in plus fata de VLAN, dar si costa.

A doua chestie aloci IP-uri pe aceste "zone" din retea, deci in loc sa-ti fure individul X din unul din capetele retelei IP-uri din celalat capat al retelei, reuseste sa fure doar IP-urile alocate in zona lui. Deci reduci semnificativ furtul de IP-uri si stii zona de unde se fura IP-uri.
A treia chestie: pachetele de broadcast sunt transmise doar in subreteaua respectiva. Doar daca vrei tu sa le rutezi pot sa comunice pe broadcast 2 sau mai multe subretele.

Daca gresesc cu ceva, rog sa fiu corectat. Daca mai sunt alte detalii cu privire la sw cu management, astept si eu completari :)

Succes
BlueLightning
Nou Venit
Nou Venit

Înapoi la LAN