router cu management

Solutii LAN, echipamente, etc.

Moderator: kronos

router cu management

Mesajde betuel » Dum Feb 11, 2007 11:27 am

am o retea de cativa useri, in extindere si au inceput "sa se calce in picioare" ca nu am nici un management de banda si m-am hotarat sa achizitionez un router cu management, ce imi recomandati la un pret acceptabil? :shock:
...si totusi se invarte!:)
betuel
Cunoscator
Cunoscator

Mesajde Moisic » Lun Feb 12, 2007 11:59 am

Noi avem cateva modele de routere cu management de banda, dar se folosesc numai pentru retele de mici dimensiuni, adica in jur de 10 -20 clienti ce pot fi rutati fara probleme, dar nu mai multi pentru ca procesorul routerului nu va face fata la un volum mai mare de pachete ce trebuie prelucrate. Eu va recomand in acest scop routerul TL-R480T de al TP-link, http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=1988

Daca reteaua este mai mare aveti nevoie de o solutie profesionala, gen CISCO sau server Linux.
Moisic
Moderator
Moderator

Mesajde betuel » Lun Feb 12, 2007 9:28 pm

e bun cand incep cate o retea la tara si chiar am inceput, insa vreau sa stiu daca pe baza IP-ului real ma pot conecta la distanta si daca e ok la socurile de curent, acolo reteaua electrica e varza.. nu vreau sa imi "plece" din prima. :cry:
betuel
Cunoscator
Cunoscator

Mesajde Moisic » Vin Feb 16, 2007 12:16 pm

Atunci, daca nu ai asa multi clienti, fiind la inceput, poti sa-l folosesti cu incredere, o sa mearga fara probleme. Ca sa te poti conecta la el prin internet, trebuie doar sa-l configurezi din soft sa accepte accesul modulul de web-management si prin portul de WAN, implicit e setat sa nu accepte accesul la modulul de configurare decat prin cele 4 porturi de LAN.

Problema cu instabilitatea retelei electrice trebuie remediata, nu merita sa risti sa-ti pice reteaua incontinuu, intreruperi, reseturi si alte chestii, sau mai grav, sa ti se defecteze echipamentele, si o poti rezolva folosind niste stabilizatoare de tensiune; sau mai bine, chiar UPS-uri.

<reclama: si pe astea le poti cumpara de la noi>
Moisic
Moderator
Moderator

Mesajde betuel » Mar Sep 25, 2007 8:24 am

Am comandat modelul recomandat. :roll: Acum astept rezultatele, va tin la curent! :wink:
betuel
Cunoscator
Cunoscator

Mesajde betuel » Joi Sep 27, 2007 12:26 pm

NU ARE MACK FILTERING?????????????? :O
betuel
Cunoscator
Cunoscator

Mesajde Moisic » Vin Sep 28, 2007 10:31 am

Pai exista 2 posibilitati: ori nu vorbim de acelasi router (TL-R480T) ori nu ai gasit tu optiunea de MAC Filtering, care exista, functioneaza si se afla in meniul routerului la partea de securitate.
Moisic
Moderator
Moderator

Mesajde betuel » Joi Noi 08, 2007 3:24 am

tot de la voi am un RP-IP0613B si nu ma descurc cu el... cum sa pun mack filtering, nu vreau sa se conecteze decat parte din mack urile din retea si nici sa mearga cu IP manual. si cantitatea de banda sa fie la fiecare in parte (de ex. user 1 512down. si 256up. iar user2 256 down si 256 up)? ms
betuel
Cunoscator
Cunoscator

Înapoi la LAN