RM KL203 si IntekH520

Aici puteti discuta despre echipamente radio Alinco

Moderatori: Moisic, marion75

RM KL203 si IntekH520

Mesajde irony » Dum Noi 23, 2008 1:06 pm

Buna!
As avea si eu o intrebare legat de montarea de amplificatoare la statii portabile. Mai precis am vazut pe forum ca cineva vroia sa monteze un amplificator la o statie Intek H520 si s-a raspuns ca finalul nu poate duce un amplificator extern. In cazul amplificatorului RM KL203 se specifica puterea de intrare 0.5-10W, ma gandesc oare daca o putere de 0.5 w poate sa deschida amplificatorul si sa lucreze in conditii bune, oare statia asta micuta n-ar reusi treaba asta? Si inca o intrebare, real statia are o putere de vreo 3W pe care am masurat-o dupa ce am calibrat antena, nu i-ar trebui un amplificator asa ca sa te faci auzit ? Ea oricum are o receptie destul de mare. Daca suporta amplificator si e Ok atunci mai am o intrebare : stiu ca la o statie la care pui un amplif trebuie ca firul coaxial sa aiba exact 90cm din cauza SWR-ului asta intre statie si amplif iar cablu de alimentare sa fie mai mic de 3m; la Intek H520 cablu il ai deja de la adaptorul de bricheta dar se calculeaza si el in cei 90 cm sau nu?
Cu stima!
Luci
irony
Nou Venit
Nou Venit

Re: RM KL203 si IntekH520

Mesajde marion75 » Lun Ian 12, 2009 11:46 am

Salutare si La Multi Ani pe 2009
Daca vei conecta acest amplificator la statie el va functiona dar nu va functiona optim.Statia intradevar are 3 Wati.Coaxialul de legatura trebuie sa aiba cat mai putin, chestiunea cu 90 de cm e relativa.

Bafta
Marian Toncea Service Mondo Plast Bucuresti
marion75
Moderator
Moderator

Mesajde terrano » Vin Ian 30, 2009 9:18 pm

@ irony , ai cumparat pana la urma statia? La tine chiar comunica cu antena externa prin kitul auto? La mine chiar de la inceput nu a mers.folosesc intrarea BNC de la antena proprie.
terrano
Initiat
Initiat

Mesajde irony » Sâm Ian 31, 2009 9:04 am

@ terrano : Da, am am cumparat statia, am montat kitul auto pt entena exterioara si merge. Am o antena Mini Snake 27 Mag, am legat si difuzor extern si merge, am legat si microfon extern si merge. Difuzorul este dintr-un kit auto de telefon Kokia (1W si 8 ohm) foarte buna calitatea appo, iar microfonul este la la niste statii walkie-talkie TopCom 9100, de tip condensator electret. Sincer nu am verificat cum se aude in alta statie pt ca nu mai am inca una si nici alcineva cunoscut mie nu are dar de cate ori ceream in trafic o proba de statie cei care imi raspundeau (tir-urile) :wink: imi spuneau ca se aude bine si clar, deasemenea eu ii auzeam bine si clar. Ca si distanta pot aprecia in afara localitatii aprox 5km in linie dreapta in functie de conditii dar au fost cazuri cand au fost si vre 30 de km daca nu mai mult. Asta pentru cine cunoaste zona Clujului si anume Marisel-Paniceni. Mariselul fiind la vreo 1000m iar Paniceni-ul in vale ( eu eram in varful Mariselului :D ). Daca vrei pot sa imi scrii pe adresa de e-mail ( luci_salajan@yahoo.com ) si mi-ar face placere sa iti trimit poze cu montajul statiei legaturile si amplasamentul lor. Cine stie poate invatam unul de la altul. Inca ceva pentru toata lumea care afrma ca e mai bine sa te conectezi in mufa BNC al statiei Intek H520 ::: Am amplasat antena pe mijlocul acoperisului, am reglat antena fiind conectata la kit-ul auto am obtinut un SWR la canalul 22 de 1:0 , puterea de emisie de 3w :( nu 4w cum scrie pe cutie. Am deconectat antena ( respectiv swr-metrul ) de la kit-ul auto si am conectat-o la mufa BNC. Am obtinut un swr tot 1:0 dar puterea de emisie este de atentie 2W si nu am modificat nimic la cablaj sau statie doar am schimbat locul de conectare. Cine stie sa ma contrazica dar eu zic ca ori statia mea e defecta din punctul ala de vedere ori puterea de emisie pe mufa BNC este cu 1w mai mica.

Va doresc numai bine si Doamne-ajuta!
irony
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde marion75 » Mie Feb 11, 2009 11:14 am

Salut
Diferenta de 1 wat este faptul ca tu ai calibrat antena prin kit ( si s-a acordat pe cablu)
marion75
Moderator
Moderator

Mesajde terrano » Mie Feb 11, 2009 11:49 pm

Mersi de raspunsuri, poate odata cand trec prin Cluj ne vedem pentru o proba si la statia mea prin kitul auto. un difuzor extern ma gandesc sa-i pun si eu , de multe ori nu inteleg nimic din ce spun "colegii". Este distorsionat. Apropo unde-l ti prin masina? De fapt tu poti sa-l pui oriunde , avand microfon si dufuzor extern.
terrano
Initiat
Initiat

Mesajde irony » Joi Feb 12, 2009 7:57 am

Statia este montata in cotiera centrala. Difuzorul este montat sub comanda de la clima, practic in alveola de sub iar microfonul este cu clips si cand il folosesc la drum il agat de centura de siguranta. De auzit se aude bine statia mai ales cand si cel cu care vorbesti are statie cu ESP.
In legatura cu mufa BNC orice reglaje am facut la antena si cu instrumente simple adica un SWR de 8 eur, n-am putut scoate mai mult de 2W din mufa BNC. As fi recunoscator daca mi-ar spune cineva ce am gresit sau sa imi spuna tehnologia de reglaj ca sa pot scoate intr-adevar 3W din statie pe mufa BNC.

Doamne-ajuta!
irony
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde terrano » Dum Mar 08, 2009 3:55 pm

Nu ai incercat sa tai strapul din spatele acumulatorilor?
terrano
Initiat
Initiat

Mesajde irony » Lun Mar 09, 2009 9:23 am

Ba da! Cum sa nu!
Asa pot folosi banda "RU" si ai aproape 400 de canale! si 4w si in AM!
Problema e ca nu prea ai cu cine vorbi inafara canalului 22 . Intr-adevar pe modul scan am auzit conversatii si pe alte canale cel mai mult pe 22C respectiv 26.775 MHz, si nu erau tir-isti. Nu am intrebat cine sunt ce e "nepoliticos " sa-i intrebi pe altii cine sunt pe un canal care nu ai nici macar lecenta sa emiti.
Ideea era ca imi place sa fie full option desi nu e cine stie ce statie ultra performanta, dar daca e micuta macar "sa stie sa faca de toate". Oricum alte statii desi au zeci de wati se limiteaza la 40 de canale. Noi avem posibilitatea sa emitem si fraudulos de la 25.165 pana la 30.105 MHZ. :D .
Trebuie mentionat ca totusi nu este legal sa emiti inafara celor 40 de canale prevazute de lege! :wink:
irony
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde terrano » Dum Mar 15, 2009 2:26 am

Gata, l-am taiat si eu. Pe setarea RU intra cele mai multe canale nu? Deocamdata nu am prins nimic in afara de 22d care este cel al tiristilor.
terrano
Initiat
Initiat

Mesajde irony » Lun Mar 16, 2009 2:47 pm

Pe setarea RU sunt toate canalele! Ideea e ca depasesc numarul de canale latimea de banda a antenei. Fiecare antena are o "latime" , adica un numar de canale la un SWR optim. A mea are 90 de canale (Sirio Mini Snake 27) deci restul pana la 400 de o parte si de alta a gamei antenei ramane pe din-afara. Oricum raman de experimentat celelalte frecvente sa vedem cine povesteste in "aer" si nu e tir-ist.

Doamne-ajuta si drumuri bune !
irony
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde terrano » Mie Mar 18, 2009 11:36 pm

A mea e Sirio 4000 Megawatt. Nu stiu cate canale. Deocamdata nu am auzit nimic pe alte canale.
terrano
Initiat
Initiat

Mesajde irony » Joi Mar 19, 2009 11:09 am

Salut!
Sirio Megawatt 4000 are 230 canale adica 2580 kHZ(adica latimea de banda la un SWR bun). (http://www.sirioantenne.it/prodotti_ant ... 69&idp=117 ) Ai o antena mult mai performanta ca a mea dar probabil zona in care esti nu prea ai "co-locatari" amatori de radiofrecventa. Eu sunt din Cluj si probabil fiind numarul mare de rute pt TIR intalnesti si o mare diversitate de emitatori care mai de care.
Doamne-ajuta!
irony
Nou Venit
Nou Venit

Înapoi la Radio