Monitorizare, drept de acces

Solutii LAN, echipamente, etc.

Moderator: kronos

Monitorizare, drept de acces

Mesajde razvan_fzl » Mar Ian 03, 2006 2:19 pm

Am facut o retea Wireless combinata cu un LAN.

Intr-un bloc sunt legati in retea cam 10 insi... dupa care am legat pe unul la wireless-ul meu, am facut un bridge intre wireless si lan, merge,ok...

Vreau ca din cei 10 din reteaua LAN sa le dau net doar la 4, mentionez ca au 2 switch-uri, unul fiind chiar la cel la care am intalat wireless-ul! Pot sa fac o filtrare dupa MAC sau cum pot ?

Va multumesc anticipat...

Razvan
razvan_fzl
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde dondos » Sâm Ian 07, 2006 3:27 pm

Da bine mai, da tu cate ip-uri publice ai primit de la ISP? Io stiu ca-ti da numa' unu singur... Asa ca cumperi un router in care bagi internetu' prin portul WAN si prin unul din cele 4 porturi LAN il conectezi la switch (exista si routere care au un singur port LAN). Pe urma la sectiunea Mac Filtering sau IP Filtering a routerului ii treci pe cei carora vrei sa le dai internet si le dai 'allow' si ii treci si pe ceilalti si le dai 'deny'.
:idea: Ai nevoie de ip-uri statice.

Personal ti-as recomanda TP-Link R480T ca router da poti folosi orice alt router care are posibilitati de ip filtering sau/si MAC Filtering.

Spor la treaba!
dondos
Nou Venit
Nou Venit

Înapoi la LAN