LinK Stabil la 2Mbps pe 12-14KM > P2P ?

Solutii, echipamente, compatibilitati, etc.

Moderatori: Moisic, kronos

LinK Stabil la 2Mbps pe 12-14KM > P2P ?

Mesajde KOKO » Mar Dec 20, 2005 2:30 pm

Salutare.
Vreu sa fac un link pe vreo 12-14 km punct la punct dar care sa duca real vreo 2Mbps.
Mentionez ca am 2 antene CalAmp 24db si mai am nevoie de echipamentele de emisie.
Ce imi recomandati?
Nici "aerul" nu e prea "curat" in zona, sau sa renunt la ideea cu 2,4G si sa optez pentru un 5G?

Astept niste raspunsuri...

Merci anticipat
Nou Venit

re:LinK Stabil la 2Mbps pe 12-14KM > P2P Help

Mesajde KOKO » Mie Dec 28, 2005 4:12 pm

Chiar nimeni?
Nimeni nici o parere?
Nici un sfat?
:(
Nou Venit

Mesajde FlorinHiT » Joi Dec 29, 2005 1:51 am

Mr. KOKO , te vad pe alte forumuri ca dai lecti altor persoane care sunt in ceata si nu se descurc :) si mi se pare ca o faci destul de bine :D Nu stiu ce sa intamplat cu tine,ai intrat si tu in clubul celor care nu stiu nimik si vor sa invete cate ceva? :D :lol:
Ptr 700K sau 1,2M reali poate gaseai rezolvare,dar 2 somcer mi se pare ca ceri cam mult si mai ales zici ca e zona cam zgomotoasa deci acei 2mega nu vor fi garantati!
Yo...
FlorinHiT
Expert
Expert

re:

Mesajde KOKO » Joi Dec 29, 2005 11:22 am

FlorinHiT, pot sa spun altora doar ce am incercat si stiu sigur ca merge.
in wireless 2,4 g teoria si practica se intalnesc dar undeva departe :) de cele mai multe ori, sunt patit de aceea spun.
eu am facul link pe distanta respectiva si merge dar nu am banda suficienta.
de aceea intrebam si eu daca se poate, in mod practic si nu teoretic, imbunatatii acel link cu ceva echip. mai de calitate poate ceva de gen orinoco sau calamp (binenteles sa nu salte pretul pana in cer, cu niste consturi acceptabile)
ma gandeam sa pun 2 carduri orinoco client si sa le conectez adhoc dar mi-e frica ca in mod adhoc nu functioneaza cu puterea maxima. pe site la proxim nu am gasit referire la problema
sau sa pun 2 AP calamp c-191, astea au putere nu gluma dar nu stiu daca rezolva problema si sa dau vreo 800 de $ si sa nu mearga....
ma gandeam ca a mai incercat cineva si a reusit sa atinga un trafic comprabil cu cei 2M poate m-as multumi si cu 1M dar nu mai jos.
Cel mai simplu ar fi sa iau o metropolitana de la ASTRAL pt vreo 40-50$ dar nu-mi ofera doar 256k ceea ce nu-mi ajunge.
ma gandeam sa pun ceva echip pe 5G numai ca asa trebuie sa iau si antenele, in 2,4 le am deja.
... sau sa-mi iau 2 Alvarioane in 5G si se rezolva dar nu ma lasa buzunarul :( si asta merge pe 1-2M, e testat de altii :D .

deci revenind la problema mea..... se poate sau nu cu niste costuri decente asta e intrebarea..... nimic mai mult

PS: Daca intreb ceva ce probabil stiu deja ceva...., nu face decat sa confirme sau sa infirme acel ceva.... :D
Nou Venit

Mesajde FlorinHiT » Joi Dec 29, 2005 11:34 am

Deci ca sa atingi acei 2Mega e clar sa apelezi la standardul .11G care dupa cum sti nu prea este bun outdoor.Eu cred ca ar fi bune si afara dar se pare ca producatorii mai ia din puterea de emisie,nu stiu daca ai vazut dar deja in specificatiile produsului scrie ceva de genul 11b=18dbi si 11g = 15dbi...eu zic totusi sa te dedici unei firme de ap-uri care au speed boster,supper speed 4X etc care merg numai in combinatie cu alte echip la fel,Recomdare ar fi ceva linksys sau Asus ptr ca am observat ca astea inca isi mai pastreza standardele la puterea de emisie!si cred astea ar fi bune si la capitolul power si la capitolul sensibilitate ptr ca ai nevoie!si cred ca o pereche d-asta ar face de la 6 la 8mil evident si mai mult!
Yo...
FlorinHiT
Expert
Expert

re:

Mesajde KOKO » Joi Dec 29, 2005 11:45 am

multam de raspuns.
cam asta am si vrut sa aud, niste nume de echip. care se ridica putin deasupra celorlalte.
anterior cind m-am referit la niste echip mai de calitate m-am referit la 3 aspecte:
1 o putere ceva de genul 75-100mW
2 o selectivitate buna (ma refer la cat de bine poate identifica echip. semnalul util de zgomot)
3 stabilitatea care e f importanta.

am sa ma documentez in legatura cu Linksys si Asus si daca e ok le luam.
merci inca o data
Nou Venit

Mesajde FlorinHiT » Joi Dec 29, 2005 12:05 pm

Placerea a fost de partea mea...
Ai grija f mare ce echipamente te orientezi,nu te arunca ca are 100mw adica 20dbi.Uite exemplu acels Senao 2611cb3 delux parca,care sta bine la capitolul putere dar la capitorul sensibilitate cam mai deloc!Eu am probat pe acesi antena omni Tqj12dbi ceva US Robotics,SMC,D-link,Senao si in sf m-am oprit la 1 linksys care cica ar avea 18dbi.Cu Usr-ul d-link si smc la aproximativ 5 km si mai scratzaia mai dadea 1 time out...dat antena iar jos pus Senao ala de 100mw ca sa am surptiza ca sa dau 20-30site survey ca sa apara in lista ce sa mai zic de link....in sf am pus linksys si am link stabil la 5km si asta in conditii de vizibilitate cam 50% sa numai zic de zgomotul imens din bucuresti.
Bafta
Yo...
FlorinHiT
Expert
Expert

re

Mesajde KOKO » Joi Dec 29, 2005 12:21 pm

sa stii ca ma uit la linksys-ul ala.
mie imi trebuie doar un bridge sa leg 2 punte, practic sa leg 2 orase
mie nu-mi trebuie sa am mai multi clienti pe AP .
din cate am observat in bridge echipamentele au putere mai mare
(cel putin la cele pe care le-am incercat pana acum) si sunt mai stabile decit in mod Ap ca sa nu vb de mod client.

o zi buna
Nou Venit

Mesajde FlorinHiT » Joi Dec 29, 2005 4:24 pm

Bafta koko ... daca se poate 1 Id de mesenger poate mai inpartasimi si noi (cand avem timp:D ) una alta despre wireless.Am acelasi id si pe messenger!
Yo...
FlorinHiT
Expert
Expert

re:

Mesajde KOKO » Vin Dec 30, 2005 12:26 am

poti sa-mi spui ce model e linksys-ul tau? eu am vazut pe net ceva WAP55 si 54 dar si alea in modul ge au numai 14db si in b cica ar avea 18.
al tau e alt model?
Nou Venit

Mesajde claudiu » Vin Ian 06, 2006 1:36 am

Koko, ce ai reusit ? Sunt si eu interesat de subiect, doar ca e as vrea o rata de transfer mai mare, vreo 40-50Mb/s, pe o distanta de vreo 10 km
claudiu
Initiat
Initiat

Mesajde FlorinHiT » Vin Ian 06, 2006 1:47 am

Din pacate ar trebui sa te multumesti cu aprox 700Kbyte prin conectarea wireless,sau daca ai banu' gros a aparut 1 standard nou 802.16e care cam acopera cerintele tale dar parca costa pe undeva pe la cateva mii de EURO!
Nu stiu prea multe despre acest standard,am citit 1 pic ptr cultura mea generala :D
Yo...
FlorinHiT
Expert
Expert

Mesajde claudiu » Vin Ian 06, 2006 9:55 am

Nu tin neaparat sa lucrez pe 2.4GHz. Am inteles ca in banda de 5GHz pot transporta o latime de banda mai mare si de asta intrebam. Alta optiune mai ieftina decat wireless nu am, ca CFRu am inteles ca nu face transport prin fibra proprie, iar in alte parti, ma costa 2 euro / metru sa-mi traga fibra ingropata.
claudiu
Initiat
Initiat

re

Mesajde KOKO » Dum Ian 08, 2006 1:21 pm

eu inca nu mi-am montat echip pt astept un raspuns de la o firma care are fibra intre cele doua locatii, numai ca intarzie cu oferta.

categoric un link pe 5G e mult mai bun decat pe 2,4 numai ca e mai scump.
Nou Venit

Mesajde claudiu » Dum Ian 08, 2006 3:16 pm

Eu stiu o chestie: cu bani putini nu poti avea calitate, asa ca, daca vreau ceva, trebuie investitie. Si asa am un link pe 2.4Ghz, pe vreo 6 km, care merge ca dracu, asa ca nu mai vreau batai de cap.
claudiu
Initiat
Initiat

Următorul

Înapoi la Retele Wireless