limitare de banda pe MAC

Solutii LAN, echipamente, etc.

Moderator: kronos

limitare de banda pe MAC

Mesajde 2lines » Mar Mai 02, 2006 8:09 pm

Salut!

Am urmatoarea problema.
Am un server care da net si am mai multi clienti dar printre ei sunt cativa care efectiv rup serverul respectiv... (ei sunt limitati ca viteza din server dar serverul nu face fata... am facut si upgrade hardware etc dar dupa cateva zile iar e sufocat...)

Ma intereseaza un switch cu management pe care sa il pun inainte de intrarea in server a acestor clienti si sa le limitez viteza pe baza adresei MAC astfel incat la server sa fie incarcarea mai mica...

Ce model de switch imi recomandati... as prefera o solutie mai serioasa chiar daca costa putin mai mult.

Multumesc mult,

Adi
2lines
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde PureEVIL » Joi Mai 04, 2006 10:18 am

Salut. Pot sa spun ca am experimentat f multe variante de management de banda, intrucat sunt ISP-ist. Niciuna nu se compara cu HTB-ul (e o parere personala). Tu spui ca serverul nu face fata? In ce sens? Ii moare procesorul? Ramane fara RAM? Ce utiliar pt limitari folosesti? Ce sistem de operare ruleaza boxul respectiv?
Sincer, nu cred ca gasesti la preturi accesibile (5-600 $) un switch care sa "stie" sa faca ce poate face un server bine configurat.
PureEVIL
Nou Venit
Nou Venit

explicatii...

Mesajde 2lines » Joi Mai 04, 2006 8:21 pm

Salut!

Folosesc un server Linux Slack cu HTB dar...

am cativa clienti care folosesc torente la greu si asta inseamna foarte multe pachete mici ... fiecare pachet deschide o intrerupere in sistem etc ... si la un moment dat imi dadea in syslog too much inttrerupt request.

Am schimbat placile de retea cu niste placi profesionale de la Intel si am scapat de problema cu intreruperile. Am studiat apoi ca in functie de RAM serverul poate manage-ui un anumit nr de conexiuni maxim... am dublat memoria RAM etc

De fiecare data cand am facut cate o imbunatatire hardware s-a simtit ca problema se rezolva dar apoi in cateva zile clientii respectivi "s-au intins" si au acaparat si resursele nou aparute...

Nu stiu ce naiba se intampla dar din cauza acestor torente se pierd pachete la greu prin router... la uptime apare incarcare foarte mica 0.5% maxim... deci se intampla ceva care nu tine de incarcare... cred ca o sa schimb hardware cu totul.

Mersi mult de raspuns si orice sugestie e binevenita!

Adi
2lines
Nou Venit
Nou Venit

unde esti ISPist?

Mesajde 2lines » Joi Mai 04, 2006 8:22 pm

PS: daca nu e un secret unde esti ISP-ist?
2lines
Nou Venit
Nou Venit

Re: limitare de banda pe MAC

Mesajde zerounu » Sâm Iul 29, 2006 8:03 pm

Daca nu ai ip-uri publice, in firewal sa folosesti masquerade si nu linii cu postrouting ip intern -> ip extern . Mie mi-a mancat o saptamana sa imi dau seama ca liniile astea imi macinau sistemul, creau lag, clientii abia se taraiau .

Repost : probabil eram beat la ora aia cand am scris .
Mai multa putere de procesare si mai mult ram . Sau micsorezi numarul de conexiuni pe care le poate initia un client a.i. sa nu iti mai apara zeci de conexiuni / ip, cu iptables .

Numai bine .

2lines scrie:Salut!

Am urmatoarea problema.
Am un server care da net si am mai multi clienti dar printre ei sunt cativa care efectiv rup serverul respectiv... (ei sunt limitati ca viteza din server dar serverul nu face fata... am facut si upgrade hardware etc dar dupa cateva zile iar e sufocat...)

Ma intereseaza un switch cu management pe care sa il pun inainte de intrarea in server a acestor clienti si sa le limitez viteza pe baza adresei MAC astfel incat la server sa fie incarcarea mai mica...

Ce model de switch imi recomandati... as prefera o solutie mai serioasa chiar daca costa putin mai mult.

Multumesc mult,

Adi
Ultima oară modificat de zerounu pe Dum Dec 17, 2006 5:08 pm, modificat 1 dată în total.
zerounu
Initiat
Initiat

Mesajde BlueLightning » Joi Aug 03, 2006 7:26 pm

mesajul "too much inttrerupt request" acesta este sau este ceva cu "too much work on interrupt" sau ceva de genul?

Ce placi de retea folosesti? 3COM? Daca da, e un mic secret la driver :D

PS: verifica te rog cu urmatoarele comenzi:

cat /proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_count
cat /proc/sys/net/ipv4/ip_conntrack_max

ce valori iti afiseaza?

Daca prima nu functioneaza, incearca asa:

cat /proc/net/ip_conntrack | wc -l

Folosesti IP-uri rutabile sau faci NAT? Ca in funtie de asta iti dau cateva setari sa-ti reduca din conntrack-uri.

Bafta
BlueLightning
Nou Venit
Nou Venit

Înapoi la LAN