de richelieu » Joi Oct 26, 2006 11:35 am
Pai in primul rand ai facut o serie de greseli dupa cum urmeaza:
1. Serverul setat pe 192.168.0.1, iar routerul setat 192.168.1.1 <- sunt clase de IP-uri diferite, nu au cum sa comunice intre ele.
2. Alocare dinamica: nu are cum sa functioneze, daca nu setezi serverul si ca server de DHCP. Routerul nu are de unde sa-si ia IP-ul, daca nu i-l da un server de DHCP.
3. Serverul setat pe 192.168.0.1, iar routerul setat pe 192.168.0.1 <- nu pot seta in aceeasi retea doua echipamente cu acelasi IP. Vor genera un IP conflict si nu vor functiona. Ori ambele, ori unul din ele.
Ca sa poti face routerul sa-ti functioneze in spatele serverului, trebuie ca pe WAN sa-i setezi 192.168.0.x, unde x este cuprins intre 2 si 254 DAR NU 1!!!!!!
A...si sa nu uit. Routerul vine cu adresa 192.168.1.1 default, DAR PE LAN.
Pe WAN, vine setat default in modul PPPoE. Eu iti recomand sa treci LAN-ul intro alta clasa de IP-uri...de exemplu 10.1.6.x. Functioneaza si cu LAN-ul pe 192.168.1.x, dar e mai usor de departajat treaba.
Nu mi-o lua in nume de rau, dar daca vrei sa faci ISP, trebuie sa te documentezi ceva mai serios inainte.....astea sunt nishte chestii basic.
Despre limitari: Singura varianta de limitare de banda, este in felul urmator:
Cei 28 de useri, ii conectezi la router prin intermediul altor switch-uri ...right?
E...grupezi userii pe switch-uri, in functie de banda pe care vrei sa o aloci fiecaruia. Iar switch-ul respectiv, il introduci in router, pe un port caruia ii setezi limita pe care o vrei.
Daca nu-tzi iese un link radio....asculta o manea...
Nu rezolvi nimic...doar ca vei observa ca exista si chestii mult mai urate si mai nocive in viata...