Pai asta e alta mancare de peste. La cum te-ai exprimat se intelegea 300m un singur cablu intre doua switch-uri, nici decum la fiecare 100m cate un switch.
300m pe FTP/UTP si link de 100Mbit intre doua capete direct fara nici un switch intermediar .. sincer n-am auzit pe nimeni sa reuseasca. Poate cu huburi d-alea vechi de 10Mbit, ca au putere sau tensiune mai mare pe iesire, asa am auzit recorduri, dar pe 100Mbit .. nu prea pot sa cred. Si chiar prin absurd sa spunem ca ai link pe 100Mbit, garantat ca ai pierderi cu tonele .. nu mai zic transfer ..
Dar apoi .. la 300m sau peste 300, nu stiu daca renteaza cablu FTP + switch la fiecare 100m. Mai bine foloseti fibra optica si nu mai ai probleme. Iar varianta de FTP + switch la 100m pusi pe stalp (ma refer la cazul asta si nu la cazul cand switch-ul sta la cineva in casa) mi se pare carpeala pe fata, plus faptul ca iesi aproape la acelasi pret cu fibra + MC-uri.
Eu ca sa scap de un balamuc cu cablu ftp de 120m care era pus intre scara 1 si scara 4 al blocului meu, am preferat fibra optica pusa pe la etajul 1, nu se atinge nimeni de ea si plus faptul ca n-am probleme nici cu fulgerele, nici cu probleme de cablu (desi era cablu FTP Futurecom dublu strat de folie)
Sincer recomand pentru distante mai mari de 200m sa se treaca pe fibra. Iar daca exista tronsoane de peste 20-30m in aer, si mai ales UTP .. atunci vorba aia (ca a mai spus-o cineva): du-te la biserica si aprinde cate o lumanare si pune cate un acatist (parca asa se spune) la fiecare fulger dat
De EMP-uri mai scapi sau peste 95% scapi cu protectiile. Cam tot ce este supra sarcina de peste 12V (ca e pozitiv sau negativ fata de impamantare) trebuie "aruncat" la masa. De nenea fulgerica .. poti sa ai tu .. 200 de protectii anti-fulger .. ca pe toate ti le haleste plus switch plus cablu