filtrare IP la TLR410

Solutii LAN, echipamente, etc.

Moderator: kronos

filtrare IP la TLR410

Mesajde elrad » Dum Mar 20, 2005 3:01 pm

Cum se poate filtra(bloca) un IP din LAN ca sa nu aiba acces la INTERNET, la routerul TLR410?
elrad
Initiat
Initiat

Mesajde Moisic » Mar Mar 22, 2005 5:22 pm

Folosind un router TL-R410, o solutie simpla si sigura este filtrarea accesului la Internet dupa adresa de MAC. In WEB-Browser la pagina de Security --> MAC Filter se activeaza casuta Enable MAC Address Filter, se activeaza radio button-ul cu All other PCs can access Internet, except those matching the following settings, se introduce adresa de MAC a placii de retea care trebuie restrictionata si apoi se activeaza si casuta cu Enable din drepul MAC-ului restrictionat. Sau se poate permite accesul doar pentru MAC-urile prezente pe lista de filtrare, celelalte ramanad automat restrictionate.
Pentru a afla adresa de MAC a unei placi de retea se poate deschide pe PC-ul respectiv o linie de comanda si se foloseste instructiunea <ipconfig /all> sau de pe alt PC, dupa ce se da un ping la IP-ul respectiv, folosind comanda <arp -a> vor fi afisate MAC-urile ultimelor 2,3 IP-uri cu care s-a comunicat.
Moisic
Moderator
Moderator

IP filter

Mesajde elrad » Mar Mar 22, 2005 6:24 pm

Ma intereseaza filtrarea dupa IP nu dupa MAC.
elrad
Initiat
Initiat

Mesajde Moisic » Mar Mar 29, 2005 10:31 am

Da, stiu ca dupa IP ati intrebat, exista o filtrare dupa IP, dar din ce am testat eu nu merge prea bine. Cea dupa MAC functioneaza in schimb fara cea mai mica problema....
Moisic
Moderator
Moderator

Înapoi la LAN