documentatii cu privire la retele pe suport CATV

Aici puteti discuta despre probleme legate de CATV

Moderatori: kronos, overdrive

documentatii cu privire la retele pe suport CATV

Mesajde sleepy » Mar Oct 05, 2004 1:01 pm

Imi poate indica cineva o documentatie detaliata pe aceasta tema ?(mod de functionare headend, date tehnice, numar de modemuri suportate) Caut o solutie cat mai ieftina de a face o retea de 20-30 calculatoare intr-o zona rezidentiala. Fibra pare ok dar m-ar tenta suportul catv dat fiind ca exista modeme cu suport voip care nu sunt chiar extrem de scumpe.

Multumesc anticipat.
---
Dr Botescu-Fianu Adrian
sleepy
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde richelieu » Mar Oct 05, 2004 2:00 pm

pai pentru inceput....spune-mi cam cat de intinsa ar fi zona rezidentiala respectiva?
In al doilea rand...este deja existenta reteaua catv acolo?Daca nu...iesi mai ieftin cu fibra.
richelieu
Moderator
Moderator

Mesajde sleepy » Mie Oct 06, 2004 8:25 pm

Casele sunt pe o raza de ~ 500m iar cei interesati nu sunt chiar casa linga casa. cablu tv ar exista in zona dar nu vreau sa dau idei firmei care ofera televiziune prin cablu asa ca as prefera sa folosesc o infrastructura proprie.

La solutia cu FO inteleg ca trebuie ca o pereche de fibre sa fie folosite de un client iar la capete trebuiesc doua mediaconvertoare deci cam 100 EUR + fibra (sa zicem 50m)+ sudura (cutie, manopera, segmentul ala de fibra cu mufa de la capat) +1 sw cu 24 porturi in care sa intre mediaconvertoarele ar duce la cel putin 150 EUR/client. O solutie cu splitere de fibra este costisitoare din cate am vazut. Exista si alta optiune? CATV ce ar implica dpdv financiar? As prefera sa citesc si eu pe undeva niste documentatii ca sa nu bat lumea la cap pana imi fac o idee de ce ar insemna reteaua CATV in detaliu.

Nu este nici o graba momentan. Doar ma informez. Casele din zona respectiva sunt majoritatea in constructie dar in primavara s-ar putea ivi oportunitatea realizarii retelei.
---
Dr Botescu-Fianu Adrian
sleepy
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde peppo » Vin Oct 29, 2004 12:48 pm

Pai daca nu vrei sa folosesti reteaua CATV deja existenta atunci solutia cu cablu coaxial este mai complicata. In primul rand va trebui sa tragi cabluri coaxiale peste reteaua existenta si asta duce la anumite complicatii din partea celor care detin deja reteaua CATV din zona (cu alte cuvinte s-ar putea sa nu fie de acord ), pe langa asta solutia cu cablu coaxial este destul de costisitoare (un CMTS second hand, noname, se invarte pe undeva pe la 7000 Euro + TVA, si poate ajunge pe la 15000-20000cele de firma ...asta ca idee.. e drept suporta cateva sute de abonati ), modemurile de cablu mai costa si ele ceva si pe langa asta merg maxim 5Mbps(solutile clasice .. cele noi pot merge mai mult ).
:idea: Pentru o raza de ~500m puteti inplementa o solutie cu cablu UTP/FTP/STP...cu toate ca intra mai multe echipamente totusi sunt cele mai ieftine.
peppo
Moderator
Moderator

Înapoi la CATV