Conectare PPPoE RDS fibra optica - Anomalie?

Solutii, echipamente, compatibilitati, etc.

Moderatori: Moisic, kronos

Conectare PPPoE RDS fibra optica - Anomalie?

Mesajde razvanp » Lun Feb 16, 2009 3:03 pm

Ma straduiesc sa conectez un router TP-Link TL-WR542Q la un DHCP local, pana la care este fibra. PC-ul se conecteaza oricand. Router-ului i-am ales la sectiunea WAN modul de conectare PPPoE, cu user-ul si parola primite de la provider dar nu se conecteaza. Dupa o vreme insa route-ul nu mai poate fi accesat pe adresa default 192.168.1.1 iar in task bar apare o conexiune LAN cu limitare ce are un IP din alta clasa. Pesemne ca LAN IP al routerului este schimbat de serverul DHCP, care trebuie sa atribuie un IP WAN-ului.
Stie cineva despre ce poate fi vorba? Merci
razvanp
Nou Venit
Nou Venit

Re: Conectare PPPoE RDS fibra optica - Anomalie?

Mesajde Moisic » Lun Feb 16, 2009 3:33 pm

In primul rand modelul routerului trebuie sa fie TL-WR542G, nu Q. In al doilea rand trebuie sa lamurim o chestie cu DHCP-ul, am impresia ca este o confuzie.

Un prim server DHCP este cel al providerului care ar trebui sa aloce routerului un IP, pe interfata de WAN, cea la care ai setat tu conectare prin PPPoE (cu user si parola). Si celalalt server de DHCP este al routerului, care aloca IP-uri calculatoarelor legate dupa el prin cele 4 porturi LAN sau prin interfata Wireless.

Deci schema ar fi:
PC (primeste IP de la router) --> Router (aloca IP la interfetele LAN si wireless si primeste IP de la provider prin WAN) --> provider

Acum, nu stiu exact de ce nu merge prin PPPoE, am vandut foarte multe routere din modelul asta si niciodata nu am avut astfel de probleme. Dar am mai avut la un moment dat un model de router mai vechi, TL-R410, care facea probleme la conectarea PPPoE, s-a rezolvat cu un upgrade de firmware. Poti incerca si la acest model un upgrade de soft. A doua posibilitate ar fi sa incerci sa-i clonezi adresa de MAC a PC-ului, are routerul o optiune de MAC clone.
Moisic
Moderator
Moderator

Înapoi la Retele Wireless