Ce switch imi poate filtra mac-urile?

Solutii LAN, echipamente, etc.

Moderator: kronos

Ce switch imi poate filtra mac-urile?

Mesajde hadesr » Dum Mar 20, 2005 11:04 pm

Salut, am o problema in retea.
Este foarte extinsa si cineva imi tot face probleme, am reusit sa ii gasesc adresa mac.
Acum vreau un switch, cat mai ieftin, adica un 8 porturi, pe care sa-l pun inainte de server pentru ca acest mac sa nu mai ajunga la server.

Sau poate aveti o solutie mai buna.

Sper sa imi dati o veste buna!

Multumesc
hadesr
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde Moisic » Mar Mar 22, 2005 1:37 pm

Pai cea mai simpla solutie este sa se faca filtrarea direct din server. Altfel e mai greu. Switchuri care sa stie MAC Filtering sunt doar cele cu management, care sunt scumpe, de la 70 Euro in sus. Ar mai fi o posibilitate, un router (de exemplu TL-R410 care la noi costa 34 Euro + TVA; are 1 port WAN si 4 LAN si stie MAC Filtering).
Moisic
Moderator
Moderator

Mesajde hadesr » Joi Mar 24, 2005 1:16 pm

Bun, eu m-am orientat dupa preturile din lista voastra si am gasit un TP LINK care s-ar inscrie in bani.TL SF 2226P.
Acum nu stiu daca el stie expres MAC filtering.Adica sa aibe undeva in consola ceva in genul : Deny access to mac: XX:XX:XX:XX

Iti multumesc pentru ajutor,

Radu
hadesr
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde Moisic » Mar Apr 12, 2005 3:04 pm

Switch-ul de care vorbiti nu are MAC Filtering si nici altele cu management pe care le avem nu au optiunea explicita de MAC Filtering (adica sa blocheze un anumit MAC, indiferent prin ce port intra) Aveam un singur model de 24 de porturi mai de mult care stia sa faca aceasta fitrare, dar s-au epuizat. Mai multi clienti au solicitat recent switch-uri de acest fel si vom incerca sa importam cateva modele (probabil de 16 sau chiar 8 porturi daca gasim).
Moisic
Moderator
Moderator

filtrare MAC

Mesajde elrad » Mie Apr 13, 2005 2:16 pm

Exista swtch-uri care fac filtrare de MAC si cu 5 porturi. Vezi ral.ro
elrad
Initiat
Initiat

Mesajde hadesr » Dum Mai 29, 2005 12:37 pm

Salut,

Imi cer scuze ca am intrat atat de tarziu, dar tin sa va multumesc pentru inforamatii.
Astept sa vad cand apare modelele de 8 si 16 porturi in oferta mondoplast.

Multumesc
hadesr
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde PureEVIL » Joi Mai 04, 2006 10:24 am

Faza cu securitatea si filtrarea mac-ului pe porturi este relativa. Este interesanta solutia practicata de f multe retele de bloc/cartier, cu autentificare pe baza de user si parola + mac. Pe langa faptul ca se realizeaza cu costuri f mici, permite si "deconectarea" celor care nu cotizeaza:).
Cu alte cuvinte, realizezi un pppoe, iar utilizatorul respectiv nu "isi" poate lua IP decat pe baza unui user si a unei parole, asociate cu MAC-ul lui. Are MAC dar nu are user si parola...naspa pt el. Poa sa incerce sa isi schimbe jdemii de MAC-uri..ca nu rezolva nimic.
PureEVIL
Nou Venit
Nou Venit

am implementat eu o solutie "primitiva" de pppoe

Mesajde 2lines » Joi Mai 04, 2006 8:25 pm

Salut din nou!

Am implementat eu o solutie primitiva de pppoe si merge binisor. Spun primitiva pentru ca nu este pusa foarte bine la punct.

La tine cum primesc net clientii tai? Tot prin PPPoE?

Adi
2lines
Nou Venit
Nou Venit

Înapoi la LAN