Bridge cu TL-WA701ND

Solutii, echipamente, compatibilitati, etc.

Moderatori: Moisic, kronos

Bridge cu TL-WA701ND

Mesajde dondos » Dum Mar 28, 2010 3:31 pm

Mi-am cumparat recent două AP-uri TP-Link WA701ND pentru a realiza un bridge wireless între două clădiri. Distanța dintre ele este de 750 metri. La fiecare capăt am câte o antenă PG24 (calamp). Bridge-ul a fost realizat inițial cu două edimax-uri prin care aveam o viteză de transfer de 15-20 Mbps.
Dacă folosesc cele două TP-Link-uri nu reușesc să fac bridge-ul. Rectific: cu AP-urile pe birou bridge-ul funcționează perfect. Când le conectez la antenele externe nu mai funcționează.
dondos
Nou Venit
Nou Venit

Re: Bridge cu TL-WA701ND

Mesajde Moisic » Lun Mar 29, 2010 8:43 am

Cu alte AP-uri link-ul merge, deci antenele sunt ok. Cu TP-Link-urile pe birou merge deci si AP-urile sunt ok, atunci verifica din nou conectica, cabluri, mufe, patch-corduri, conectorul extern de antena...

Incearca sa le setezi (doar pentru teste) si in modul AP central - AP client, sa vezi cat de bun ti-e semnalul.
Moisic
Moderator
Moderator

Mesajde dondos » Lun Mar 29, 2010 4:56 pm

Am încercat și așa:
- 701 în mod AP, 701 mod client , semnal raportat 40dB, un reply din când în când, viteza de transfer=dial-up;
- 701 în mod AP, edimax mod client , semnal raportat 75, un reply din când în când, viteza de transfer=dial-up;
- 701 în mod AP, laptopul (cu placa wireless intel 5100 agn) în spatele antenei cu AP-ul, ping 1 ms, transfer 50-55 Mbps;

- edimax în mod AP, 701 mod client , semnal raportat 33dB, ping 1-2 ms, viteza de transfer 15-20 Mbps;
- edimax AP, edimax client, semnal raportat 61, ping 1-2 ms, viteza de transfer 15-20 Mbps;

Conectorul extern nu-l pot verifica deoarece l-am acoperit cu un tub termo, l-am pozat pe pilon și l-am trecut printr-o presetupă în cutia AP-ului. Cel intern e un RP-SMA, pigtail-ul e făcut cu ~1m de cablu H155. Alimentarea pentru AP vine prin PoE (cablu FTP de aproximativ 15 m).
dondos
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde kronos » Mar Mar 30, 2010 10:58 am

Exista posibilitatea sa verificati setup-ul eliminand POE ?
Intreb asta, deoarece nu am avut raportari cum ca 701 nu ar functiona corect in vreunul dintre moduri, insa am patit ca semnalul sa fie extrem de slab la alimentarea prin POE, in final am dedus ca puterea alimentarii nu era suficienta pentru RFul APului (nu este vorba despre 701, dar presupun ca este aceeasi problema). Eu unul as paria pe POE-ul care vine cu TL-WA701ND ca nu face fatza. Incearca o alimentare directa daca e posibil.
kronos
Moderator
Moderator

Mesajde dondos » Mar Mar 30, 2010 3:22 pm

Mersi de sugestie, o să încerc săptămâna asta, numai să fac rost de două prelungitoare mai lungi.
dondos
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde dondos » Vin Apr 02, 2010 5:40 pm

Am dus alimentare directă și am avut un pic de succes. AP-uri s-au conectat pe canalul 5 (pe alt canal n-am reușit) dar viteza de transfer n-a sărit de 6Mbits. Am schimbat alimentatoarele de 9V cu două de 12V (alimentarea am lăsat-o prin PoE) și ˝performanța˝ se menține.
Să fie de vină polarizarea orizontală a antenelor? După sărbători mă apuc să le întorc. Alte idei nu mai am.
dondos
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde kronos » Mar Apr 06, 2010 9:17 am

Da, ambele teste (cu alimentare directa si cu alimentare POE dar cu traf la 12V) confirma ca este o problema de tensiune pe RFul APurilor.
Cat despre polarizare, daca ambele antene sunt polarizare la fel nu ar trebui sa fie o problema, insa nu strica sa incercati si polarizarea verticala.
kronos
Moderator
Moderator

Mesajde dondos » Lun Apr 12, 2010 8:54 pm

Revin cu noutăți. A apărut o versiune nouă de firmware care rezolvă parțial problema. Parțial, adică reușesc să mă conectez doar pe unele canale (4,5,6,8,9,10 și 12). Nivelul semnalului raportat de inssider, folosind un adaptor wireless USB conectat la una din antene este de -57dBm. De asemenea, la scanare, apar mai multe AP-uri cu semnal de sub -80 dBm, care nu apar în site-survey-ul tp-link-ului. Să fie atheros-urile mai afectate de interferențe ca realtek-urile?
dondos
Nou Venit
Nou Venit

Înapoi la Retele Wireless