aparat de sudura pt fibra

Totul despre cabluri

Moderator: peppo

aparat de sudura pt fibra

Mesajde cristian1983 » Dum Apr 16, 2006 3:51 pm

stiu ca exista mai multe tipuri de aparate pt sudat fibra optica sm,stiu ca sunt si foarte scumpe,intrebarea mea este : ce caracteristici sunt esentiale in alegerea unui aparat pt sudat fibra single mode
cristian1983
Nou Venit
Nou Venit

.....

Mesajde tonytza » Mie Mai 24, 2006 1:06 am

sa sudeze bine :P|!!!
app cat mai costa o sudura?
asa este.....
tonytza
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde richelieu » Vin Mai 26, 2006 9:09 pm

Aparatele sunt in general universale...in sensul ca, sudeaza atat singlemode cat si multimode.
Caracteristici esentiale......o reteta nu exista. In general, cam cati sudori intrebi, cam atatea pareri afli. Unii sunt incantati ca aparatul lor este foarte rapid. Altii....ca sudeaza in conditii grele. Altii...ca le consuma putin. ...ETC.

Dupa parerea mea, un aparat trebuie sa faca suduri cu o acuratete destul de mare si o atenuare cat mai mica chiar si daca fibra nu este perfect pregatita. Nu toti cei care sudeaza sunt asi in prepararea fibrei pentru sudura, iar daca nu pregatesti fibra bine din prima si aparatul este pretentios la aliniere in aceste conditii, pierzi timp, pentru ca este foarte probabil ca sudura sa nu-ti iasa bine si trebuie s-o refaci.
O alta conditie importanta, este ca aparatul sa sudeze aproape la fel de bine atat in conditii cat mai apropiate de ideal...(indoor, mediu cu clima controlata...laborator ce mai....:P) cat si in conditii meteo grele, de exemplu iarna in camp, pe vant puternic. Da...inclusiv vantul influenteaza calitatea unei suduri.
Consumul de energie...se poate rezolva cu un invertor de la 12V si iti iei tensiune de la bateria auto. Deci nu e foarte important.

Cam astea ar fi...dar sunt foarte importante si accesoriile. Astea chiar trebuie sa fie de calitate. Cleaver bun, strippere precise.....inclusiv servetele bune si alcool cat mai pur. Astea toate contribuie la succesul sudurii... :D
Daca nu-tzi iese un link radio....asculta o manea...
Nu rezolvi nimic...doar ca vei observa ca exista si chestii mult mai urate si mai nocive in viata...
richelieu
Moderator
Moderator

Înapoi la Cabluri