amplif semnal vs. distribuitor

Aici puteti discuta despre probleme legate de CATV

Moderatori: kronos, overdrive

amplif semnal vs. distribuitor

Mesajde uglyb » Lun Noi 10, 2008 11:02 pm

Buna
Sint abonat RDS&RCS si evident am probleme cu semnalul de cablu. Mai exact din lista de canale am vreo 5 care se vad de la prost la foarte prost (protv, kiss, sport.ro, tv5 euronews si rai) restul avind un semnal ok sau chiar foarte bun. Situatia s-a imbunatatit dupa ce am inlocuit vechiul spliter cu unul nou, marca well, cu trei iesiri. Calitatea imaginii este similara pe cele trei televizoare LCD (2 philips si unul sony).
Presupun ca inlocuirea spliter - ului cu un amplificator de semnal sau cu un distribuitor ar imbunatatii calitatea imaginii. Ce solutie imi recomandati?
Multumesc
uglyb
Nou Venit
Nou Venit

Re: amplif semnal vs. distribuitor

Mesajde kronos » Mar Noi 11, 2008 4:02 pm

Buna,
Calitatea mai mica a semnalului pe anumite canale se datoreaza probabil faptului ca acele canale sunt distribuite in frecvente mai inalte. Deoarece pe cabluri pierderile cresc odata cu cresterea frecventei si unele amplificatoare au o panta descendenta cu frecventa (nu amplifica atat de mult frecventele inalte ca si pe cele joase) se poate intampla ca acele canale sa se receptioneze mai slab. In mod normal un amplificator (AMP 860 ar fi suficient) ar mari nivelul de semnal suficient cat sa elimine aceasta problema. Daca nivelul insa ajunge prea sus, veti avea din nou probleme (insa se paote rectifica din reglajele amplificatorului).
wanna fly? come to us: www.x-wings.org
kronos
Moderator
Moderator

Mesajde uglyb » Mie Noi 12, 2008 9:23 am

Merci

Sa inteleg ca daca as opta pentru un LH-8630RWA fata de AMP860 ar fi bani aruncati pe fereastra?

Si mai am o intrebare: Momentan am internet de cartier, daca as opta petru internet de la provider - ul de cablu voi avea nevoie de un amplificator cu cale inversa?

Inca o data merci.
uglyb
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde lucifer » Joi Dec 18, 2008 11:29 am

Daca folosesti ampliful dupa spliterul ce desparte TV-ul de Internet nu ai nevoie ne-aparat de un amplificator cu cale inversa.
lucifer
Nou Venit
Nou Venit

Înapoi la CATV