ADSL

Totul despre cabluri

Moderator: peppo

ADSL

Mesajde andreitk » Mar Mai 03, 2005 9:43 am

buna ziua
Problema mea este o traversare intre 2 blocuri, in jur de 140 de metri.
As avea 2 solutii :
- Fibra optica
- Sau ADSL

la prima optiune, ma tine pe loc sudura, cat si dorinta de a face o magistrala separata pe FO, mai precis nu sa trag 150 de Fo, mai bine ar fi sa fac o magistrala separata pt ca sa nu mai depinde de alte cascadari de switchuri, etc. Deci pe moment solutia pe FO nu este prea buna din cauza bugetului si a timpului .
Ramane cea pe ADSL, dar si aici tot as vrea sa fac traseul mai lung in jur de 800 de metri .
In cazul in care se va rupe sarma , o voi putea inadi? lipi cu fludor? cat suporta trafic ?niste echipamente cat ar costa? au probleme cu tensiunea electrostatica?

multumesc
andreitk
Nou Venit
Nou Venit

varianta DSL

Mesajde PureEVIL » Lun Mar 06, 2006 11:30 am

Salutare. Varianta Adsl, asa cum ii spui tu, nu poate fi aplicata. In primul rand ca nu poti lega doua modemuri Adsl "cap in cap". Intr-una din parti iti trebuie un DSLAM, iar DSLAM cu un singur port nu gasesti. Cel mai mic este cu 8 porturi si costa cam 80$/per port, adica vreo 640$. Deci..exclus ADSL. Ramane varianta ShDSL, care-ti permite viteza sincrona de 2,3megabiti/sec (fata de ADSL care permite teoretic 8 down si 1 up). Un modem ShDSL te costa minim 130$..deci perechea undeva la 260. Mai pui costul cablului care trebuie sa fie de calitate si faci tu socoteala. Parerea mea este ca ar fi mai indicata fibra optica, mai ales ca in aceleasi costuri obtii viteze de 100mps...fata de 2,3 cat poti obtine prin ShDSL. Doua mediaconvertoare te costa cam 140 de euro, iar cu inca 100 de euro tragi aproape 300 de metri de fibra. Mai pui sufa..care te costa cam 2000lei/m....si lipiturile. Cam tot pe-acolo iesi ca si costuri
PureEVIL
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde peppo » Mie Mar 29, 2006 11:09 pm

Daca la varianta lui PureEvil mai adaugi ulterior, cand iti permiti, niste MC-uri gigabit o sa obtii o viteza de 1000Mbps.
Cea mai ieftina fibra(4 fibre) pe care o avem este 0.34 Eur/m +TVA (1.19 RON - 1.42 cu TVA inclus - pret estimativ - poate varia in functie de cursul BNR) iar pentru inceput iar un mediaconvertor pe doua fibreeste 33 Euro+TVA iar cablul OFC poti sa il folosesti la doua astfel de canale.
Pentru a avea acces la toate preturile, iti sugerez sa te inregistrezi pe sit-ul mondoplast.ro

Regards,
Peppo
peppo
Moderator
Moderator

Înapoi la Cabluri