access point-uri cu output power > 20 dBm

Solutii, echipamente, compatibilitati, etc.

Moderatori: Moisic, kronos

access point-uri cu output power > 20 dBm

Mesajde gpascalau » Lun Noi 20, 2006 1:51 pm

Am o retea wireless intr-un oras uitat de lume. Vreau sa schimb access point-ul care merge doar in mod ap. Vreau sa-l schimb pentru a ne lega cu o alta retea wireless in bridge. Dintr-un motiv anume vreau sa aiba access point-ul output power-ul de 20dBm sau mai mult.
Eu m-am gandit la un asus wl-500g. Are output power in mod G 19dBm si se poate modifica in 20dBm. In plus are 4 porturi LAN, numai bine pentru a se putea conecta 2 calculatoare la el si a scoate switch-ul vechi. Are si un port USB, pot conecta un hdd extern :P. Oricum, nu asta e important. Important e sa aiba cel putin 20dBm, sa fie un access point numai bun pentru a putea fi folosit outdoor, nu ma refer la access point-urile special facute pentru outdoor. Ar fi bine sa aiba si mai mult de 1 port LAN, mod client, bridge, sa fie stabil, sa nu-mi pice in mijlocul transferului.

Multumesc!
gpascalau
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde FlorinHiT » Mar Noi 21, 2006 1:41 pm

Nu stiu cine te-a mintit ca asusul ala are 19dbi ,ptr faptul ca tu poti sa scri acolo 500 ,asta nu inseamna ca vei avea 500dbi ,este doar o prosteala ,inca nu pot paria daca acea faza cu puterea macar era functionala...el are normal 16dbi (+sau- 2dbi ) din cate stiu eu nu este decat AP si client ,si merge si bridge dar punand alt firmware (openwrt sau dd-wrt)....iar ideea principala este ca degeaba pui Ap-ul principal cu 100mw chiar ,ca nu se inbunatateste deloc calitatea linkului ,normal ar fi sa pui ap de 100mw si la client si atunci e clar ca se inbunatateste totul...

cauta si tu ca au aparut garla pe piata ,echipamente zcom sau microtik
Yo...
FlorinHiT
Expert
Expert

Mesajde gpascalau » Vin Noi 24, 2006 3:26 pm

Tu chiar crezi ca meriti rancul acela de "expert" care e scris sub numele tau? Asus WL-500g nu are din default 19dBm, dar poti sa-i pui. Cred ca te referi la radio power cu chestia aia unde crezi tu ca poti sa pui 500. Ca sa-ti explic ce-i radio power, poti sa pui acolo o valoare maxima de 84. Si acel 84 se masoara in mW, nu in dBm. Deci Asus wl-500g are default radio power 19mW si chiar merge acel radio power. Crezi ca Asus isi permite acolo sa puna de pomana acel control al puterii de iesire? 84 mW inseamna undeva peste 19dBm.

Tu cred ca ai o problema cu fizica. Confunzi dBi cu dBm. Puterea de iesire se masoara in dBm! Asa ca nu mai scrie acolo dBi.
Acest Asus are bridge si nu iti trebuie firmware modat sau cine stie ce modificari. Merge bridge-ul perfect cu software original.

Daca vrei iti dau cateva link-uri sa demonstrez ce ti-am zis mai sus.

Apropo, access point-urile pe care mi le-ai recomandat nu le-am putut gasi. Mi-am luat totusi un asus wl-500g. Merge acum mult mai bine, si in bridge la fel. Am viteze cu clientii de la 2700kb/s -> 3200kb/s. Deocamdata n-am apucat sa mai umblu la radio power, l-am lasat pe default.
gpascalau
Nou Venit
Nou Venit

Mesajde FlorinHiT » Sâm Noi 25, 2006 10:08 am

Bine omule ,fie ca tine ,nu e cazul a desfac acum un asus sa-ti dau detalii despre el ,cum ar fi ca are procesorul Broadcom 4710 la 125MHz cu Flash de 4Mega si RAM de 16Mega ,Wireless: Mini-PCI Broadcom WL-120G....................................................eu nu stiu cum arata ,nu am vazut ce nicodata un Ap ,sunt novice ,tantalau ,prost ,si mi-au gresit statutul si mau facut expert!
Yo...
FlorinHiT
Expert
Expert

Re: access point-uri cu output power > 20 dBm

Mesajde zerounu » Dum Noi 26, 2006 1:42 am

gpascalau scrie:Am o retea wireless intr-un oras uitat de lume. Vreau sa schimb access point-ul care merge doar in mod ap. Vreau sa-l schimb pentru a ne lega cu o alta retea wireless in bridge. Dintr-un motiv anume vreau sa aiba access point-ul output power-ul de 20dBm sau mai mult.
Eu m-am gandit la un asus wl-500g. Are output power in mod G 19dBm si se poate modifica in 20dBm. In plus are 4 porturi LAN, numai bine pentru a se putea conecta 2 calculatoare la el si a scoate switch-ul vechi. Are si un port USB, pot conecta un hdd extern :P. Oricum, nu asta e important. Important e sa aiba cel putin 20dBm, sa fie un access point numai bun pentru a putea fi folosit outdoor, nu ma refer la access point-urile special facute pentru outdoor. Ar fi bine sa aiba si mai mult de 1 port LAN, mod client, bridge, sa fie stabil, sa nu-mi pice in mijlocul transferului.

Multumesc!

Am avut si eu un Asus wl-500g Deluxe . A mers foarte bine si are putere mare cum zice . Si ... mi s-a stricat repede ... ca si multe alte switchuri asus
zerounu
Initiat
Initiat

Mesajde gpascalau » Dum Noi 26, 2006 4:01 pm

eu sti cum am facut. inainte aveam la antena principala un access point fara functii de bridge si client. pe asta l-am vandut si am luat asus-ul de la un client de-al nostru. il are de un an aproape. lui i-am luat un surecom 9600gp si la antena principala ii acum un wl-500g care merge impecabil. oricum, cat timp a fost la client, il tinea "in puf", ca sa zic asa. Afara, desigur, dar cu o protectie bine gandita. Poate de aia nu s-a stricat inca.

@FlorinHIT nu fi asa dur cu tine. oricum, vezi ca are procesor 4702, nu 4710.
gpascalau
Nou Venit
Nou Venit

Înapoi la Retele Wireless