Access Point de exterior

Solutii, echipamente, compatibilitati, etc.

Moderatori: Moisic, kronos

Access Point de exterior

Mesajde cipri23s » Joi Aug 26, 2010 10:05 am

buna ziua
am vazut in oferta dumneavoastra un echipament de exterior pentru retea whireles, mai precis TP-Link - TL-WA5210G
ale carei specificatii le-am sitit si as avea citeva nelamuriri
am o conexiunela internet si ceea ce ma intereseaza pe mine este sa obtin acoperire si intr-un foisor si intr-o alta locatie aflata la cca 300-400 metri unde nu pot sa trag fir deoarece ar trebui sa treversez o sosea.
am citit in specificatiile de pe site ca dispozitivul ar avea o arie de acoperire de pana la 15 KM mi se pare cam mult si as fi interesat totusi dc aparatul a fost testat de catre dvs si imi puteti garanta macar o acoperire de 400-500 de metri
o alta nelamurire este legata de alimentarea dispozitivului
din specificatii am observat ca suporta Power over Ethernet si am vazut ca in pachet este inclus si un Power Injector
nefiind familiarizat cu acest tip de alimentare vin si va intreb daca aceasta se poate realiza pe un cablu UTP normal sau este necesar un cablu special cu o conectica anume

Va multumesc
cipri23s
Nou Venit
Nou Venit

Re: Access Point de exterior

Mesajde Moisic » Vin Aug 27, 2010 8:57 am

Prin arie de acoperire se intelege in general o zona circulara in jurul AP-ului (folosindu-se o antena omnidirectionala), iar in cazul de fata scrie ca acest AP poate face un link la 15km, adica o legatura punct la punct (directionala) folosind antena lui inclusa care este directiva.

In cazul dumneavoastra va putea acoperi si foisorul si locatia aflata la 3-400m doar daca folositi o alta antena omnidirectionala, cum ar fi TL-ANT2412D. Daca doriti sa folositi antena lui interna trebuie sa amplasati AP-ul undeva in spatele ambelor locatii si aliniat cu ele (pe aceiasi dreapta), astfel incat ambele locuri sa fie in dreptul antenei, in raza ei de actiune.

Legat de alimentare, pentru POE se poate folosi si UTP normal si FTP (ecranat cu folie), dar fiind AP de exterior e recomandata folosirea cablulului de tip FTP si legarea ecranajului la impamantare pentru a evita descarcarile electrostatice.
Moisic
Moderator
Moderator

Înapoi la Retele Wireless